Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Det här blev så gott så till och med den vegoskeptiske maken jublade och tog två portioner. För en man som är uppvuxen på nötkreatursgård med en far som är jägare är det ett väldigt bra betyg
Julen är över och jag gläds åt att börja laga mat igen som inte alls är julrelaterad. Julmat är fantastiskt men efter 4 dagars julbord känner jag mig rätt nöjd och det är ju precis så det ska vara, Eftersom vi inte lagat och ätit någon julmat här hemma har jag inte heller massa julrester att ta hand om men tänk på att man kan göra många nya maträtter på skinka, köttbullar, prinskorv, potatis osv
tomatbaserad chiliböngryta med blandade bönor och balsamvinäger. mums en måndag som denna. Tipsar om att starta veckan vegetariskt med denna härliga chiliböngryta
Sista renoveringsveckan börjar nu. Men denna vecka blir det mer möbelihopsättande än renovering. Igår var vi nämligen på IKEA och handlade en väldans massa möbler
Vilken härlig helg. I lördags hade vi inflyttningsfest för släkten och det blev riktigt lyckat. Bilder och recept från det kommer snart här såklart men jag kan avslöja att vi har fortfarande stora mängder mat kvar så nu är frysen full av matlådor
Två jobbdagar kvar innan julafton är här. Det ska bli så skönt att bara umgås med familjen, ta det lugnt, ge och få julklappar, äta god mat och en del godis och kramas mycket
Nu har jag börjat smälta helgens fantastiska festligheter, ett minne för livet. Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt
Nu var det några dagar sedan jag skrev här eftersom det har varit full rulle här hemma. I lördags hade vi nämligen stor fest eftersom jag fyllt år och David har tagit examen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.