Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både medoch utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Vill man ha dem på julbordet så gör dem med fördel dagen innan och spar stekningen till aktuell dag. Riv eller mixa mandeln fint, riv också osten på den fina sidan av rivjärnet och finhacka löken
Den här veckans vegorätt blir en innehållsrik och smakrik paj med färsk spenat, färsk sparris, färska tomater och en fårost med smak av soltorkade tomater och oregano
Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt. Tryck sedan på potatisens sidor (med grytlapp emellan) så att den "öppnar upp sig"
Veckans vegetariska recept blir en en linssoppa med kokos och lime. Denna vecka liksom de flesta andra bjuder inte bara på jobb utan även årsmöte med Sustainergies, filmmyskväll och i helgen har vi planer med syster med familj men vi har inte fått veta vad det är
Vi har skrivit resedagbok under resan och nu har vi även skrivit ett sammanfattande inlägg med lite vad vi tyckte om varje stad och det inlägget kommer även här imorgon
Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchini och citron, väldigt god. Idag är det inlämning av uppsatsen och nedräkningen till sommarlov har definitivt börjat
Imorgon är det en månad till tillträde och det är skönt att börja packa i tid så man kan rensa samtidigt så det bara är saker man verkligen vill spara som följer med in i nya lägenheten
Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja. salt och peppar. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl
Nu har jag fått ny energi och är redo för veckans utmaningar. En helg i kärlekens tecken där vi bara tog hand om varandra, gjorde det vi hade lust med, åt det vi var sugna på, åt på restaurang, sov på hotell, myste på spa och hade det toppenbra på alla sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.