Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma till två runda bröd. Programmera ugnen på varmluft 230 grader i 10 min, därefter intervall 195 grader, 20-30 min. Släng in 1 dl vatten på ugnsbotten och grädda ytterligare 20-25 min
Häll på vinet (obs akta för det kan stänka rejält, fond och kryddor. Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt
Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Skalade och i tunna skivor (hon använde potatisskalare till att skiva). Och vill helst inte köpa chips – framförallt pga de hemska kryddorna som används (E521)
Han är ju nämligen en redig smålänning och handlar gärna det som är prisvärt för dagen. Sedan gällde det ju att svänga ihop något av det som vi hade hemma också
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postGoogleMerLinkedInGillaGilla Laddar. Tofu är ett superbra vegoalternativ som kan varieras i det oändliga
Smakar mer om den får stå längre, men efter två-tre dygn bör man nog ersätta den gamla marinaden med ny, och inom fem-sex dagar bör nog tofun vara uppäten
Du kan skriva ut en PDF-version av receptet här…. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Inte så att jag tänker äta exakt vad som står här nedan, men jag gjorde några veckomenyer och lade fram dem för familjen – sade ”Välj ut några av de här rätterna, så äter vi dem i veckan”
Tryck ut degen i en pajform med hjälp av välmjölade händer. 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl). 3/4-1 dl socker. 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl). 3/4-1 dl socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.