God vegetarisk variant av chili con carne, där jag ersatt köttfärsen med röda linser. Välj själv hur stark du vill ha grytan genom att anpassa mängden chili och cayennepeppar
Förra veckans veganska blåbärsmuffins fick många positiva kommentarer och jag har också fått mail om dom – att det är kul med ett sånt enkelt vegansk bakrecept
Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
Veganskchilisincarne. Eftersom jag inte tål stark mat är detta en mildare variant, kraftigt inspirerad (dvs nästan helt kopierad) av Veganvrakschili-recept
C. h. i. l. c. o. n. a. r. e. å. t. j. g. f. m. u. d. D. v. p. ä. s. b. ö. …. T. ). N. y. k. O. 4. 2. ,. 1. 0. 3. é. ½. S. B. L. R. x. A. E. -. F. w. G. t C. f p
ca 400 gram kidneybönor, ca 400 gram vita bönor, 1 msk rapsolja, 1 gul lök, 2 stjälkar salladslökar, 1 röd paprika, 1 färsk röd chili, 2-3 vitlöksklyftor, 200 gram majs, 1 – 1 ½ msk spiskummin, 1 tsk chipotle chili krydda, ca ½ tsk cayennepeppar (smaka av och se hur stark grytan blivit av chilin först), salt , peppar, 400 gram passerade/finkrossade tomater, 2 dl vatten. 1 färsk röd chili. 1 tsk chipotle chili
Chilisincarne = chili utan kött. Chili con carne = chili med kött. Chiliflakes efter behag (alt. Här är en chilisincarne gjord den enkla vägen, med färdig chilisås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.