Nu har jag försökt mig på att göra veganost igen. Som ni ser av fotot så går osten att skiva, vilket jag tycker att man ska kunna kräva även av en veganost
Veganost och andra veganska pålägg är oftast ganska dyra, och gillar man pålägg på sin macka är det lätt att spendera mer än man har tänkt sig på vegopålägg – så varför inte vara smart, spara lite pengar eller helt enkelt bara pröva något nytt och göra sin egen veganost
2 paket Knorr Vego Chili Sin Carne á 390 g4 stycken stora tortillabröd2 dl färdig tacosås1,5 dl havrefraiche100 g riven veganost1 tsk färsk citronjuiceSalt och peppar. Sätt ugnen på 200 graderMixa ihop havrefraiche, riven veganost, citronsaft, salt och peppar till en jämn smetRulla in hälften av grytan från ett paket i varje stort tortillabröd och vik in kortsidorna under rullarna. 100 g riven veganost
150 g veganost (Jag använder Astrid och apornas Cheezly cheddar eller italiensk smak. 150 g veganost (Jag använder Astrid och apornas Cheezly cheddar eller italiensk smak
De går säkert även att göra helt mjölkfria för den som behöver det - med mjölkfritt margarin, crème fraiche av någon alternativ sort samt s k veganost - men det har jag personligen inte testat
Den här pizzan är vegansk, med kryddad tomatsås, veganost, kronärtskocka och pesto. Jag har laborerat med pizza i ganska många år nu, vilket den här bloggen demonstrerar ganska tydligt
Om man inte vill eller kan äta mjölkprodukter kan man toppa med s k veganost som är gjord på soja, alternativt blanda ihop någon yoghurtersättning med örtkrydda och klicka på i stället för smetana/parmesanblandningen
1 påse riven ost/veganost som smälter bra. 1 påse riven ost/veganost som smälter bra. Ibland är det svårt tycker jag att hitta bra alternativ när man bjuder inbitna köttätare på middag
Strö över riven veganost och ställ in i ugnen. Jag älskar internet. Det är så lätt att få kontakt med andra matnördar och det finns sådana oändliga mängder med spännande recept att prova
Riven veganost (ex. 4DELNINGARDelaTweetaFölj. Enter your email address. Delivered by FeedBurner. *Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Bråvallafestivalen*
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.