Vegansk dessutom. Seg, kola med mycket smak av kokosoch mandel. Slutresultatet denna härliga kola som kan avnjutas vare sig du inte tål mjölk och kanske till ochmed är vegan
Lägg 200 g skogsbärblandning och 1 dl varmt vatten i en mixer och mixa till bären är i tillräckligt små bitar för just din smak. Lägg i 2 msk kokosflingoroch 4 dl soyghurt (jag har valt Carlshams) och bland till en jämn "smet". Häll i 1 skopa (25 g) av proteinpulvret (jag har valt Star-Nutrition) och mixa en bra stund så att pulvret blandas väl. 2 msk kokosflingor
4-6 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 300 g sötpotatis 300 g blomkål 150 g svartkål eller grönkål 2 burkar kokta kikärter (à 410 g) rapsolja 1 1/2 msk curry 2 msk tomatpuré salt peppar 1 grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl vatten 5 dl havregrädde 2 msk mango chutney Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango ochkokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk medveganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
– Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Vegansk lyxpasta. släng på en tetra kikärtor eller linser för extra protte, gå loss med chilin om du gillar starkt och toppa med pinjenötter om du vill ha maximerad lyx
Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme. Skär blomkålen i mindre bitar och stek det tillsammans med kryddorna
Veganska brownies med lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.