Skala rotsellerin och skär skåror i ett rutmönster. Baka rotsellerin i mitten av ugnen ca 45 minuter. Häll över lökoljan och fortsätt att baka rotsellerin ytterligare ca 45 minuter
Då tycker jag att den griljeraderotsellerin är perfekt. Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Årets julskinkagriljerades med ett Mannerström-recept. till 1 julskinka. 1 julskinka. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. 1 stycken julskinka av valfri sort. Och nu när vi ändå är inne på ämnet julskinka så kan vi berätta för er att, enligt Svenskt kött, 61% av Sveriges befolkning tycker att det inte känns som en riktig jul utan julskinka på bordet. 80% tycker att det är viktigt att julskinkan är av svenskt kött och dom procenten kan vi ju säga att vi håller med till 100%. 1 stycken julskinka
Kom ihåg att både kok – och gräddningstid kan variera beroende på hur stor kålrot du har. Det här är verkligen ett perfekt alternativ till den klassiska julskinkan
Sätt ugnen på 200°. Tag bort ev nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Blanda äggula, senap, ingefära, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet
Griljeradjulskinka är väl ett måste på julafton. Men, den ”vanliga” griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju faktiskt att griljera julskinkan så den passar LCHF med
Griljerad ugnsbakad skinka3-4 kg skinka, rimmadGriljering1/2 dl senap2 msk dijonsenap1 äggula2 brödskivor som rivts med rivjärnLägg skinkan i vattenbad under natten för att dra ut litet av saltet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.