Dessa potstickersen är helt veganska. Potstickers med lök- och misofyllning & jordnötssås. Och idag gick jag ännu lite längre i krispighetsgrad, och liksom halvpanerade dem med sesamfrön innan jag stekte dem
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk medveganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
FLERA VEGANSKA PASTARÄTTER. släng på en tetra kikärtor eller linser för extra protte, gå loss med chilin om du gillar starkt och toppa med pinjenötter om du vill ha maximerad lyx
Veganska brownies med lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Smaka av med salt och peppar. Sista lagret med lasagneplattor. Skölj och strimla purjolöken. Krydda med lite svartpeppar, vitpeppar, salt och riven muskotnöt
Den första delen av tre lättlagade veganska studentbuffér. Souvlakispett. Förbered så mycket som det bara går, så att du bara kan slappna av och umgås med dina gäster under själva bjudningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.