Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Nu ska jag bara sätta på lite trevlig julmusik så att jag kommer i rätt stämning för tomtar, granar och adventsstjärnor
Häll i tomaternaoch ha i saltet, harissan och lagerbladet. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Den var god och är ett bra alternativ till vanlig pasta Till den gjorde jag en god pastasås med bland annat mozzarella, tomateroch babyspenat i Recept kommer här nedanför
En smakrik och frisk vegetarisk paj. Börja med lökblandningen, därefter soltorkade tomateroch oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Gula plommon i bitarGula och röda körsbärstomater, halveradeAvocado i lagom stora bitarRöd lök, tunt skivadBabyspenatRuccolaBasilikaMozzarella i bitar (allra helst cocktailmozzarella)PumpakärnorFlingsalt och svartpeppar(Kavringkrutonger)
Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat. Jag gjorde min tomatsås genom att använda en burk krossade tomater av hög kvalité (annars blir såsen bara vattnig) som jag kokar upp tillsammans med oregano, havssalt och lite svartpeppar
Jag använde mina egengjorda ugnsbakade tomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.