Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchini och citron, väldigt god. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med fänkål och zucchini
Skär fyra längsgående djupa snitt med en vass kniv. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagdacitroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med curry och paprikapulver i oljan i en gryta. Lägg i de kokta kikärtorna (avsköljda om du använder konserverade) och smaksätt med tamari och tomatpuré
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Häll över pressad citronsaft. Dela 4 citronerna i halvor på längden, skär sedan varje halva i 3 bitar. Förvara citronerna i rumstemperatur i 6 dagar. Därefter är de inlagdacitronerna hållbara i 2 månader. 4 citroner. 4 citroner
Inlagdacitroner à la MarocaineTvätta citroner, klyfta dem men utan att de faller isär, varva citronernamed grovt salt, lägg i en ren burk, peta ner kryddor
Hittills har jag testat att ha dem finhackade i en bönsallad och i större bitar i en chili con carne, men de passar säkert i exempelvis en höstgryta också
Här kommer dagens middagstips, en vegetarisk Lasagne med smak av squash och citron. Elsie tog som jag nämnde bort en del bilder igår, varpå lasagnen åkte med så bilden hör till en annan vegetarisk lasagne (som finns med i boken som åkte till tryckeriet i natt – Yey
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.