Vegetarisk lasagne – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • olivolja
  • 11 stor lök, finhackad
  • 12 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1300 g spenat, hackad
  • 1300 g ricottaost
  • 1100 g fetaost, smulad
  • 13 krm riven muskot
  • 1 salt och nymalen svartpeppar
  • 112 lasagneplattor
  • 11 1/4 dl riven cheddarostSå här gör du 40 minuter Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt spenat och fräs i cirka en minut. Ta bort från värmen och låt svalna. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnssäker form. Varva sedan fyllningen med lasagneplattor och strö cheddarost på toppen. Grädda i ugnen i ungefär 30 minuter, eller enligt tidsangivelserna på lasagnepaketet. Det går förstås även att använda färska lasagneplattor, då går det snabbare. Servera med en tomatsallad. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 4

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.