Vegetarisk lasagne med champinjoner och brysselkål
ca 4 portioner Pastadeg
2 ägg
200 g vetemjöl
½ msk
kallt vatten
Ostsås
10 dl
standardmjölk (3 % fett)
5 msk
vetemjöl
1 tsk
salt
1 krm
malen vitpeppar
2 ½ dl
riven lagrad ost
Fyllning
500 g
färsk brysselkål
200 g
skivade champinjoner, färska eller frysta
1 gul
lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja eller olivolja
1 tsk
örtsalt (jag använde Trocomare)
2 krm
grovmalen svartpeppar
1 msk
balsmaicovinäger
Övrigt
Lite matfett till formen
Gör så här
Pastadeg: Rör ihop eller mixa ihop alla ingredienser till en fast deg. Platta till den färdiga degen, slå in den i plastfolie och lägg den i kylen i minst 30 minuter
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet
Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoneroch färskost. Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Den här underbara såsen med morötter, champinjoneroch ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Vegetarisk pytt medbrysselkål, svamp- och gröna linser. pytt medbrysselkål, svamp och gröna linser. Ringla över rapsolja och smaksätt med flingsalt och några kvistar timjan
10 st Champinjoner. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Här kommer en snabblagad och fruktansvärt mumsig lasagne som med fördel serveras inte alltför varm. Varva lasagneplattor, keso, tomatröra, löken, solrosfrön och ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.