Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetarisk och glutenfri. Pizzabianco betyder vit pizza, och innebär kort och gott att det inte är någon tomatsås på pizzan som annars är det mest vanliga
Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabottenmed blomkål som huvudingrediens. Fårosten tog effektivt bort smaken av kokos, något jag uppskattade mycket, då jag blivit rätt trött på kokossmak efter några år med lite för mycket kokosolja i min mat
Jag gjorde denna vegetariskapizzamed massor av goda saker på. Nu har jag, med hjälp av inspiration från andra recept och lite egen improvisation hittat en pizzabotten som jag gillar
Pizzadeg. Skala och hacka löken och låt den svettas i oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor och häll till sist i de krossade tomaterna
Jag kände för att göra något stordådigt och valde att göra degen på dinkelmjöl, sedan slängde jag ihop en god tomatsås och fyllde pizzanmed alla slags toppingalternativ jag kände sug efter för stunden
Ta ut pizzan och strö över pinjenötter och krydda med salt och peppar efter smak. Pizza. Salta och peppra efter smak och lägg över dem på en tallrik med hushållspapper
4 8 mellanstora tortillabröd 150 g färskost 125 g mozzarella 200 g grovriven halloumiost 1/2 skivad zucchini finrivet citronskal rostade mandelspån att toppa med Lägg till i inköpslistan
Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljong, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja
Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt. Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
Idag tänkte jag bjuda på ett fantastiskt gott och förhållandevis enkelt vegetariskt recept. Det är en gratäng på zucchini, potatis, tomat, purjolök och grädde som får gosa ihop sig tillsammans med citronzest, citronsaft och salt/vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.