3 rätters
och vi blev så in i bomben trötta igår kväll framför dumburken att han helt enkelt glömde duka bort sin tallrik från tvsoffan när vi rullade upp för trappan till sovrummet. I natt hade en liten Decibel haft världens megafest och slickat i sig all kvarvarande grädde som även innehöll en ganska så alkoholstark hasselnötslikör från Ryssland!!! Katten har antagligen blivit så redlöst berusad, dansat disco all night long så att hon till slut spytt ner hela köksgolvet. Jösses! Idag ligger katten med världens hangover och både rapar och fiser i soffan med en ganska sliten blick. Usch och fy… kanske socialen snart börjar utreda kattens föräldraskap i allafall? Att supa sig full på en söndag är inte alls särkilt ansvarstagande för en mor med tvillingar som fyller 1 vecka idag!
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Och nu över till dagens vegetariska recept som blir en rätt vi åt på landet förra veckan. Väldigt gott tillsammans med den sega halloumin och smakrika salsa verden
Och eftersom det lär vara svampens dag idag serverade jag kantarellsås till mina biffar. Idag bjuds det riktigt goda biffar med bönor och kålrot, kryddade med ett härligt aromatiskt örtsalt som jag köpte på Ulva Marknad förra helgen
Då tar vi sikte på nya recept och först ut får bli en matig och värmande vegetarisk soppa. Säg något som passar bättre efter en långpromenad i vinterlandskap eller en åktur i pulkbacken än en skål med rykande het soppa med tydlig smak av fänkål och med lite sting
Mosa avokadon och blanda i rödlök, tomat, citronsaft och florsocker, bred ut salsan över brödet. Börja med blomkålen, tillsätt därefter squash och champinjoner och till sist purjolök och paprika
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.