På något sätt infinner sig ett LUGN när man startar upp en ny veckomatsedels-era med en jämn nuffra. veganska solrosbollar, feta- & chilipita, nudelwok och grön kikärtssoppa
koreansk bulgogi, veganska svampbiffar och one pot pasta med gurk- & ananassallad. Den hette Korean BBQ Bulgogi och man blandade ihop den med olja och vatten och marinerade sedan "köttet" däri, jag tog vegansk kebab från Hälsans kök, och stekte sedan
Vegetariska vårrullar. Strimla paprika, morötter och purjolök i tunna skivor. Blanda sedan ner nudlarna med grönsakerna och fräs tillsammans i några minuter
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Veganskaochvegetariska grönsaksbullar från IKEA, kan det vara något. Rätten är vegansk om du väljer bort parmesanosten, och du får edamamebönor och pasta i tomatsås till
En härlig vegetarisk måndag och en fin vecka önskas ni alla. Superenkel att göra är den här vegetariska gratängen, men det behöver ju inte vara krångligt för att vara gott (mycket godare än jag lyckades få till det på bilden
Rakt upp och ned, utan krusiduller. Veckans vegorätt får bli en rårisgratäng med blomkål och broccoli och med ett täcke av en smakrik champinjonröra och ost
Traditionen veckomatsedeln fortsätter och den trettioåttonde veckomatsedeln ser ut som följer. ädelostsås, tomatpaj med karamelliserad lök, champinjonsoppa och ostbiffar
Ugnskycklingen kombinerar vi med ett riktigt favoritrecept som vi tror kommer bli en hit även hos er - vegetarisk lasagne som blir kanongod och är sprängfylld med nyttigheter
Veganska hamburgare med grillad lök och fejkon – Recept fyra från Grill & BBQ SM. Mitt lilla grillsamarbete med Anamma och deras nya formbara färs tar sig därför något vidare utanför de trygga ramarna och testar lite andra spännande färsrätter för grillen här de kommande veckorna och i dag går vi först ut med ett supersmarrigt veganskt kebabrecept
vitkålsburrito, sojawok och ett perfekt måttrecept på mina kolsyrade linsbiffar. Inget som helst att klaga på måste jag säga, trots att fokus var på att rensa kyl och frys
Jag bröt min vegeterianism den här kvällen och åt fisk eftersom jag varit besviken på dyr vegosushi förut (och ska det vara nån gång ska det väl vara här, tänkte jag) men faktum är att de vegetariska bitarna var så himla goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.