Vegetariska köttbullar!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Nötbullar
  • 1½ dl malda nötter av valfritt slag, här blev det cashewnötter och valnötter
  • 1½ dl ströbröd
  • 1½ dl riven ost, vi hade västerbottenost
  • 2 msk riven lök
  • 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar
  • 2 stora ägg (verkar smeten för torr kan du behöva tillsätta ytterligare ett ägg)
  • 1 liter grönsaksbuljong att koka bullarna i innan de steks.
  • Blanda samman alla ingredienser till en smet och låt det stå en stund och svälla.
  • Rulla smeten till små, OBS små eftersom de sväller väldigt när de kokas, enklast är det om du sköljer dina händer med kallt vatten någon gång emellan.
  • Koka bullarna i grönsaksbuljongen ca 10 minuter, ta upp med hålslev och låt dom rinna av på en ren handduk.
  • Fräs bullarna i smör och olja så de får en fin brun yta.
  • Servera med valfria tillbehör, vi hade ugnsrostade rotfrukter och en västerbottenostkräm.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.