Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Idagblir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med liteolikafyllningar
Att få tillriktigt bra falafel själv är imponerande för de flesta och en riktigtdelikatess. Hemmagjord falafel passar att bjuda på till fest som central rätt på bordet eller tillsammans med andra smårätter så som baba ganoush, kyckling, oliver, hummus, salsa, grönsaker, ris osv
Oavsett så är dessa fluffigaglutenfria korvbröd och krispigkikärtskorvar alldeles underbart goda. Mysiga höstdagar med korvgrillningi skogen börjar närma sig
Jag gjorde denna vegetariskapizza med massor av goda saker på. Jag har provat ett antal olikaglutenfripizzabottnar, men har haft svårt att hitta någon som blir så som jag vill ha den
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
I våran familj har paj alltidvarit en favorit, till kalaset likväl som till fredagsmyset. Igår var mammas och Angelicassista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vitill det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Om niinte redan har denna kokbok hemma så vill jag tipsa. ”Mera vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo. För den som är ovan att laga vegetariskt för hela familjen och söker inspiration så tycker jag det är en bra källa att utgå ifrån
Recept på den Glutenfria Färskpastadegen finns HÄR. Jag kavlade helt enkelt ut degen och skar ut lasagneplattor som jag sedan lade i en ugnsform varvat med en tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.