Veckans vegetariska. Massvis med gurkmeja såklart. Vi hade ingendirekt mat hemma och jag letade runt iskafferiet och kylskåpet och fickihop denna gryta
Eller hoppa över och kör helt vegetariskt. Tills dess att jag kommer igångi köket själv igen har jag i alla fall en jättegod omelett att bjuda på som jag bjöd på till påsklunch
Helgen som varit har vifirat en väldans massa födelsedagar och umgåtts med familj och vänner. Men innan jag gårtill tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassisktpytt-i-pannainnehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är iprincip det enda jag har använt det tilli många år men nu har jag börjat använda det alltmer imatlagning och dressingar och det är väldigt gott
För en man som är uppvuxen på nötkreatursgård med en far som är jägare är det ett väldigt bra betyg. Det här blev så gott så till och med den vegoskeptiske maken jublade och tog två portioner
Julen är över och jag gläds åt att börja laga mat igen som inte alls är julrelaterad. Idag tänkte jag bjuda på denna vegetariska lasagne som är väldigtkrämig och god men utan den klassiska bechamelsåsen som jag inte tycker är speciellt god så i denna lasagne gjorde jag en krämig sås på kålrot, bönor, tomat, grädde och créme fraiche och massa gott
Strimlahalloumin och stek den gyllene. Hacka sedan upp lök som du steker i rapsolja i en panna tills den blir mjuk och fin, tillsätt då oatlyn och låt puttra några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.