Smaka av med salt och peppar. Börja och avsluta med tomatsås. Garnera ev med timjan. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. 2 paket färska lasagneplattor (à 200 g). 400 g fryst bladspenat. 3 dl pumpakärnor (gärna rostade)
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Börja med att täcka botten med tomatsås, lägg ett lager pasta, sedan halloumi, strö pumpakärnor därpå och tillsist ytterligare ett lager pasta innan du åter börjar om med tomatsås osv
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Ett gott alternativ till vanlig ” köttig ” lasagne. Sedan ett lager medspenat-ostblandningen. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
)Lasagnen är vegetarisk och innehåller bland annat spenat, getost och soltorkad tomat. Häll resten av gräddmjölken i kanten på formen, så att inte lasagneplattorna blir torra
Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost
halloumi,. Och eftersom vi gjorde en sats köttfärssås härom veckan så blev middagen ganska självklar - lasagne stuffad med extra ost, kan det bli bättre
Koka upp och smaka av med peppar. Varva lasagneplattor, tomatsås, spenat, fänkål, lax, och vit sås. Fräs den i smör tillsammans med anis tills den mjuknar och får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.