Man kan ju göra vad för något som helst med just smördeg och allt blir lite läckrare och godare vare sig det är frukt och bär, grönsaker, kött eller som på nyårsafton vanlig kokt potatis
Koka potatisen och mosa med en klick smör. Blanda bacon, potatis, ost, hackad persilja, riven vitlök och hackad salladslök med den rivna osten (lämna lite till gratineringen)
Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. 110 st mandelpotatis medelstora 150 g västerbottensost riven 3 st äggulor 0. 225°Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. 1Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna
Nu är det bara att se fram emot det mysiga som kommer med hösten, tända ljus och fina höstfärger. Jag har länge velat testa att göra ”Falsk potatisbakelse” och när jag hade lite extra ledig tid på semestern var det bara att passa på
Otroligt saftiga med en fin sötma passandes alla sorters läckergommar när det suger i söttarmen. Falska potatisbakelser är något extra att sätta gaddarna i till finkaffet på söndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.