Det var så längesedan vi tillagade och åt Flygande Jakob här hemma. Så igår slog vi till. Jag började så smått fundera på dess namn, så jag var tvungen att googla på det och på Wikipedia, skrevs det följande
Stickan ska vara torr. Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Hemlagad yoghurtglass utan glassmaskin och receptet är helt barnkompatibelt. 1,25 dl Turkisk matlagningsyoghurt 10% 1,25 dl jordgubbsyoghurt3-4 msk jordgubbssylt1 msk florsocker (kan uteslutas) Rör ihop och fyll monstren och frys in
Glassen gör du enkelt utan maskin och du kan blanda ner din egen favoritkladdkaka. Jag valde att ha mörk choklad i min glass men du kan självfallet har ljus om du hellre vill ha det
Fortsätt tillsätta mjöl tills konsistensen blir en deg du kan klicka ut. Blev lite sugen på att göra nåt roligt igår, så testade göra glass utan glassmaskinen ^^ Blev jättebra, säkert ännu bättre i glassmaskinen dock
Om du inte har testat raw food glass, laktosfri glass, så är det kanske dags. Undras om jag överhuvudtaget vågar mig upp i en vanlig lift, eller håller mig till barnbackarna hela veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.