Sätt ugnen på 200 grader. Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Funkade utmärkt med vanlig pasta, men var ännu godare när jag hade tortellini och serranoskinka till
Om man kör motorvägen österut från Marseille kommer man snart till kustbergen runt Cassis. Vi gjorde det i somras och fick känna hur bilen sackade i de branta backarna
Lagade en rejäl form med ratatouille häromdagen. Nicke är hemma och sjukskriven för ryggen då han lyfte en kassaskåp på jobbet och det sa ”KNAK” i ryggen
En vegetarisk toppenrätt ska tillagas. På sommaren känner vi ofta för lättare maträtter. Dels för att det är varmare ute, dels för att man inte vill stå inne i köket och laga mat hela dagarna
Sensommar i en gryta. Så kallar Lands bloggare Katarina Ekeström sin fantastiska ratatouille. I den lägger hon godsaker från skörden och äter som en vegetarisk huvudrätt eller tillsammans med kött, fisk eller kyckling
Som vi frossar i grönsaker, frukter och bär just nu, det är nästan så att vi börjar oroa oss för det snart ska gro ur öronen på oss istället för ur krukorna på vår balkong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.