Helgens bakning blev en lite kladdig muffins med bitar av jordgubbarochvitchoklad. Jag dekorerade sedan muffinsen med hjärtan av rosa marsipan och ett rosa kristallströssel
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbaroch pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Tillsatte även lite jordgubbar. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Ta ut formen med det första lagret ur frysen och häll på jordgubbsglassen. Min syster bidrog med denna fräscha och goda glasstårtan till nyårskalaset och eftersom receptet efterfrågades så kommer det här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.