Jag har under de senaste dagarna experimenterat för att ta fram en grunddeg för småkakor. Jag har saknat att kunna bjuda på något litet till kaffet, när man får gäster
Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt. Tillsätt vetemjöl. (Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl
Mät upp smör, vetemjöl och kallt vatten i en bunke. (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält. Tillsätt resten av ingredienserna. kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt
(Välj en kastrull som rymmer hela kladdkakesmeten med marginal så sparar du tid och disk. (En jämn smet innebär att chokladen ska vara helt blandad med smöret, smöret ska alltså inte flyta ovanpå
Gurkmeja te – gott, värmande och supernyttigt. Gurkmeja te. Så efter några timmar i stallet var det riktigt gött att komma hem, ta en varm dusch, äta middag och njuta av en kopp gurkmeja te
Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
När hälften av smöret smält, tag bort smöret från värmen och rör om tills allt smör smält. (Mät upp mjölet genom att väga det eller hälla upp det i litermått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.