1 rörsockerVärm
mjölken tills den är ljummen, cirka 30-37 grader. Rör ut jästen i vätskan.
1 Blanda
ner ägg, strösocker, salt och nästan allt mjöl i degvätskan. Knåda ihop degen och tillsätt sedan det rumsvarma smöret och arbeta in i degen. Det kan till en början uppfattas lite ovant och kladdigt men fortsätt tills smöret är inknådat i degen. Sikta över det sista mjölet och knåda ihop degen så den inte är kladdig. Knåda degen i 5-10 minuter.
1 Jäs
degen under bakduk i bunke till cirka dubbel storlek, i cirka 45-60 minuter.
1 Sätt
ugnen på 250 grader, 225 grader för varmluft.
1 Stjälp
upp degen på ett mjölat bakbord. Dela upp degen i tre delar och kavla ut till rektanglar. Bred på fyllning. Snurra eller rulla degen till önskad form. Lägg bullarna på en smörad bakplåt eller bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Pensla dem med vispat ägg. Strö socker, nöthack eller annat gott över.
1 Baka
bullarna i ugnen i cirka 5-8 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.
1 Låt
dem kallna på galler under en bakduk.
1 Gör
en grunddeg. Under tiden den jäser gör fyllningen.
1 Rör
ihop smör, socker, vaniljsocker och finrivet skal från en tvättad apelsin.
1 Kavla
ut degen till en rektangulär form cirka 1 cm tjock.
1 Bred
ut smeten på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär upp mitten i två delar men skär inte isär hela rullen utan spara några centimeter så den sitter ihop. Rullen ser nu ut som en byxa. Tvinna och snurra ihop de två benen till en rund krans. Pilla under den ena änden och tryck ihop.
1 Jäs
kransen under bakduk till dubbel storlek, cirka 30-40 minuter.
1 Sätt
ugnen på 200 grader, varmluft 175 grader. Pensla kransen med uppvispat ägg. Strö över lite rörsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna
Vi börjar med en helt fantastiskt enkel, och lika fantastiskt god, frukost. Jag ligger lite efter med uppdateringarna här - men bare with me, de kommer, de kommer
Det här med månadens kökskreation. Och det är mina tema-veckor som jag har haft. Så vad jag skulle vilja är att ni kommer med förslag på vad jag kan ha för teman
Att befinna sig i en grönskande prunkande trädgård fylld med doftade honungsrosor och lavendel , självklart kikar ett och annat ogräs ogenerat upp också men dessa dagar är så välkomna och inspirerande tycker jag
Mumsig, naturligt söt och krämig smoothie som kan avnjutas som dessert eller mellanmål. Jag gillar att tillsätta antingen kokosmjölk eller cashewnötter till smoothies så att de blir krämiga, gräddiga och fylliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.