Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. smördeg, färsk, kavlad. Riv osten grovt över den, strö över finhackadpersilja och peppra
Men häromdagen åt vi en gryta med en kall god sås till, gjord av creme fraiche och Ajvar Relish. Men å andra sidan jobbar viheltid båda två en hel månad till
Vivärmer den imikron. (F-n, vi borde haft retsina…) Vi satt ute på altanen, med infran påslagen, men sedan skingrades molnen och det blev (nästan) skönt
Iblandblir jag rädd och undrar vad det är för världvi lever i. Idagfinns ju ett större utbud av råvaror än någonsin förr och ändå använder man en massa tillsatser och kemikalieri maten vi äter
Håkan är en redan invigd dubbad korvvuxen sedan länge, med många korvrecept i ryggsäcken. Jag är nu formellt dubbad som vuxen, helt enligtkorvritualen med korvhornet aktningsfullt pålagt på både vänster och höger axel
Nu tar vi sats mot julen häri köket och ägnar hela veckan åt juligatips och recept. Hela året har visuttit på flera recept och bilder som vi bara väntat på att få dela med oss av till er, bilder och recept från förra årets jul i det Mårtenssonska köket
Och så stöter jag på detta recept, smakar precis som jag vill att de skall smaka. Efter en hektisk dag på jobbet så ärbakning kul och avslappnande tycker jag
Vi brukar storhandla på Willys och ibland har deras svenska ekologiskafläskfilé vara slut men då brukar vi åka till någon annan affär och handla den isället för att köpa den danska eftersom vi upplever en så stor skillnadi smak och konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.