Det fick bli potatis och champinjoner på grillspett och lite sidfläsk som tilltugg. En helt otrolig kväll,vi gick inte in för att det var kallt utan för att det var kväll
Vispatills jästen lösts upp helt. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Vispa ägg och socker riktigt luftigt och fluffigt till sammans med rivet citronskal. Så vill man prova att göra den glutenfri -så meddela mig gärna resultatet
Det är inga krångliga recept och de flesta har detta hemma, bara att sätta igång. I dessa jultider när man har mycket att göra och kanske vill ha en god kaka till kaffet, då skall jag ge Er några bra tips
Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Även förra året visade jag några laktosfria alternativ till julbordet ↓. Åt ju varken gravad eller rökt lax under graviditeten så har en del att ta igen nu
Efter att ha flyttat, firat nyår med magsjuka och sedan haft världens jobb med att tömma flyttkartonger så är jag nu tillbaka i rutan igen och en mycket bättre uppdatering utlovas
I dag bjuder vi på ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Carnegie Portern har som sagt gamla anor och när vi letade lite på webben så upptäckte vi att det faktiskt till och med är det äldsta, ännu använda, varumärke vi har här i Sverige
Tanken är att vi ska göra om i sovrummet och jag har också en idé om hur jag vill ha det. Med blomkål och grönkål i kylen, blev det ett gott tillbehörtill köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.