Istället för att köra skottkärror fullastade med transparanter, astrakaner och renetter på komposten så kan man dela med sig till de som inga har eller köra iväg till närmaste musteri och få dem åter på flaskor som äppeldryck
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd
Men just nu är det väldigt tyst här hemma, det får bli en tv kväll innan vi somnar. Nu är det fredag och jag har precis kört hem de små godingarna, de har förgyllt vår tillvaro
Glutenfri chokladmousse toppad med After Eight-choklad och vispad grädde. Vispa grädden löst, den är lagom när grädden blir toppig när visparna dras upp
I dag bjuder vi på ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Visserligen så har vi pillat lite i i ingrediensprotokollet och haft i en del porter och en del svagdricka, mest för att det fanns svagdricka över från glöggbryggeriet i december
Men lägg till ett lager med mjölkchokladpannacotta och servera dem båda som ett dekadent överflöd toppat med en simpel men ack så läckert bombastisk hallonspegel och vips har du vår nyårsdessert
Tänkte ni kanske ville se vad vi åt på Halloween. Dessa har blivit favoriter bland våra gäster och de var ett år vi gjorde monsterpajer istället men då fick vi nästan utskällning eftersom de förväntat sig våra goda piroger
Till efterrätt hade vi ost och kex eller en bit mörk choklad, snabbkaffe och lite likör. En ölkorv innan maten blir klarSalta mandlarOst och kexKaffe, choklad och likörLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Finns det något bättre sätt att fly regn och höstrusk än att sätta sig ner vid dukat middagsbord en vardagskväll med några tända ljus, förse sig med ypperst trevligt sällskap och servera något mättande som får smaklökarna att vakna till på ett mycket angenämt sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.