Lite krångligare än vanligt matbröd men klart värt det. I fredags bakade vi ett danskt bröd vid namn Thebrikes, påminner om croissants till konsistensen men är mer ett matbröd än ett frukost
” tänker du skeptiskt och nej, det är därför det kallas fejk…Men genom att tillsätta äggula och dragon får du en sås som smakar bearnaise och som du med gott samvete kan ta lite till utav utan att behöva tänka på att energiinnehållet i middagen skenar iväg helt åt skogen
Häll i mjölet men spara lite för utbakningen på ditt väl inmjölade bakbord. Ok då börjar vi med att röra ner jästen i din köksassistent eller i en degbunke om du väljer det, häll på vattnet och oljan, spara lite vatten eller häll upp ett glas med lite extravatten om degen skulle bli för torr
Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1½ liter. 1 liter filmjölk. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
vittbröd,. En kommentar. Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
I lördags fixade jag litegott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Men det går så klart bra med vatten med. 1 pkt jäst4 tsk salt2 msk honung11-12 dl vatten4 msk olivolja4 dl grahamsmjöl4 dl solrosfrön2 liter ekologiskt vetemjölBlanda ihop degen och låt jäsa i 1 1/2 timme. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till. 2 liter ekologiskt vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.