Bind upp det med hushållssnöre och krydda med salt och peppar. Lägg ner alltsammans i grytan tillsammans med kryddor, ansjovis, sirap och vinäger och låt koka upp
Servera Söndagsstekenmed Stekt Delikatesspotatis, Gräddsås, Pressgurka och Svartvinbärsgelé. Den klassiska söndagssteken kan varieras och serveras på olika sätt
Krydda kalvsteken och bryn den runt om i smör på medelvärme i en ugnssäker hög gryta. Gräddsåsen. Häll därefter vatten blandat med kalvfond över steken och ös den även några gånger under stekningen
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgaremed två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Blanda ströbröd med grädde och tillsätt därefter färs, den mjuka löken och övriga ingredienser. En tomatsås kan också funka, men i kväll blev det alltså gräddsås
Vi snabb wokade det sedan på muurikkan och serverade med soja och sweetchili. Mattias Vilda wok. 500 gr älgskav1 gul lök1 påse wokgrönsaker1 purjolök1 strimlad röd paprika4 hackade vitlöksklyftorEn näve haricots verts1 fp äggnudlarSalt & PepparSpiskumminChiliflakesBryn skaven tillsammans med den gula löken i en stor panna, salta och peppra och krydda med lite spiskummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.