Färsbiffar av Dovhjort med kantarellstuvningoch rotfruktspytt. Idag rotade jag i frysen och hittade en förpackning med färs av Dovhjort, färsen har jag fått vid något tillfälle av en bekant
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Den avnjöts tillsammans med älgryggbiff och potatisgratäng. I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Den här kantarellsåsen serverade jag tillsammans med tjälknöl och potatisgratäng. Det är många som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller
Sila skyn från grönsakerna, och smaksätt kantarellsåsenmed några matskedar. Högrev med ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.