Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Till lunch bjöd jag på Vildsvinsgrytamed äpple och glögg. dem koka med de sista minuterna. En perfekt gryta som kräver minimalt med jobb och mår gott av ett par timmar på spisen
6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Färga med soja och smaka av med salt och peppar. Här kommer ett riktigt gott recept på vildsvinsgryta. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan 5 minuter till. Strö över med persilja Ha det gottKram MillaFölj mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @Millafunderar 11/2 dl ljus muscovadosocker och 11/2 dl kokossocker jag lade även i några stycken torkade aprikoser förutom russinen
Härligt saftig med citronlag. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Servera gärna med lite sylt lök vid sidan. 500 gram vildsvinsgrytbitar100-150 gram kålrot i stora tärningar2 morötter i 1-1,5cm tjocka bitar2 gula lökar hackad, ej för fint1 dl sylt lök2 grönsaksbuljongtärningar2 vitlöksflyftor, krossade och hackade5-6 krossade enbärgrovmalen svartpepparvatten2 dl matlagningsgräddeMargarin att steka iBryn köttet, krydda med enbär och svartpeppar
Blanda zucchinin medpolentan, äggen och smaksätt med paprikapulver och salt & peppar. Vi åt dem till knaperstekt bacon, i veckan kommer jag äta dem som lunch med en sallad och matlagningsyouhurt smakatt med sweet chilisås
Bubblet däremot får följa med in i hösten, alla årstider är bubbeltider. Vildsvinsköttet blev så mört och gott, men har man inget litet svin i frysen så går det bra med fläskfilé eller ytterfilé
Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fick medhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.