Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vipå oss förklädena för att ta köket i besittning
I dag bjuder vipå ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Visserligen så har vi pillat lite i i ingrediensprotokollet och haft i en del porter och en del svagdricka, mest för att det fanns svagdricka över från glöggbryggeriet i december
En liten kasse fick följa med hem, vad det blev och recept på detta kommer senare. Tidig förmiddag på nyårsdagen styrde vi kosan norr ut för att få oss ett par dagar med kära familjen B
Skeda upp på de färdiga pannacottorna, garnera med hela hallon och gärna en kvist citronmeliss. Men lägg till ett lager med mjölkchokladpannacotta och servera dem båda som ett dekadent överflöd toppat med en simpel men ack så läckert bombastisk hallonspegel och vips har du vår nyårsdessert
Desserten däremot är olika varje år (måste ju ha någon variation) och i år blev de hallonmarängswich med gröna mini maränger, lila grädde och skrämmande blodsås
Frukost på gångÄggröra, bacon och tomatLunchDet blev mest kalla rätter till lunch. Vi använder ett trangiakök att laga varm mat på och oftast blir det röror av något slag eftersom det är enklast att röra ihop alla ingredienser då man bara kan värma ett kärl åt gången
Något som vi i alla fall vet blev bra är en enkel laxmiddag som vi absolut vill dela med oss av och med den följer även en liten nyhet som vi har funderat ett tag på att införa
Finns det något bättre sätt att fly regn och höstrusk än att sätta sig ner vid dukat middagsbord en vardagskväll med några tända ljus, förse sig med ypperst trevligt sällskap och servera något mättande som får smaklökarna att vakna till på ett mycket angenämt sätt
moset blandades med en hel del nordisk pesto, (vilket jag för övrigt funnit min stora förtjusning i), lite smör och peppar men inget salt eftersom peston i sig själv är ganska salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.