Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Lägga i en kastrull med socker, rivet citronskal, vatten och ingefäran. Jag funderar på om jag ska tigga några stycken och göra grön tomatmarmelad som jag har hört talas om men aldrig smakat
Vi har iofs inga egna plantor men hemma hos Ankis far finns det en med många goda röda juveler på. Vill man vara extra husmoderlig/faderlig så ställer man sej vid spisen och koker en underbart god tomatmarmelad som gör sej fint till en god ost av det mognare slaget
Servera med stekta kantareller, brunsås, kokt potatis & kokta morötter. Blanda Ägg, skorpmjöl, kryddor, vitlök & tillsätt vattnet sist så ni får en smidig gegga
a björnkött, men har ni inte björn så går det säkert med vilket viltkött som helst. Blanda färsen med, ströbrödsröran, löken och övriga ingredienser i en skål, rör samman till en smidig smet
Det ligger viltfärsbiffar på tallriken och dom har sällskap av en morotslåda, eller gratäng, en grönpepparsås och en inlagd sallad som sätter en liten extra piff på det hela
500 g gröna tomater. 1rivet skal och saft av ½ citron. 11 stjärnanis. 13 dl syltsocker. 1Antal portioner 1 dl 2 dl 4 dl 6 dl 8 dl Välj 500 g gröna tomater rivet skal och saft av ½ citron 1 stjärnanis 3 dl syltsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.