Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0
Gör så här. Hetta upp en tjockbottnad gryta. Häll i rapsoljan och låt denna bli het. Lägg i kött, timjan, rosmarin, svamp, lök och morötter, bryn ca 5 min till det fått fin färg
Lägg ner köttet i såsen och servera viltgrytan med pressad potatis och koktbroccoli. Gör så här. Skala moroten, löken och rotsellerin och skär dem i småbitar
. En härlig höstmiddag, tänk på att grytan ska koka i 2 timmar. Pumpamoset är helt suveränt gott, ett bra alternativ för dig som håller på med GI eller LCHF
Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna
Vilka barndomsminnen i mitt kök idag. Vi bodde i Jämtland under tio år när jag var liten och jag har spenderat de flesta somrar i min barndom uppe hos vår Jämtländska släkt i Börtnan
Strimla eller tärna köttet. Krossa enbär, vitpeppar och svartpeppar. Bryn köttet i smör samt olja i omgångar, strö lite kryddor i smöret samt oljan innan du lägger i köttet, kryddornas smak växer fram lite bättre då man hettar upp dem i pannan
4 Portioner. 280 g texturerad sojaprotein (jag använde Oumph pure chunk). 3 dl Kryddig och mustig Rött vin (Jag använde veganvänliga vinet Casa Vinironia)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.