4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det är inte klokt vad mycket olika recept man får med i tidningar. Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker
Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar. Skär under tiden morot, vitlök och paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund
Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i omgångar i en stekpanna med smör. Skala löken och ansa svampen och stek det i en stekpanna med smör
Lägg ner köttet i såsen och servera viltgrytanmed pressad potatis och koktbroccoli. Red av med ljustredningsmjöl och smaka av med gelé och salt och peppar
Pumpamoset är helt suveränt gott, ett bra alternativ för dig som håller på med GI eller LCHF. Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
(Massor med annat också så klart men det är här mina godaste matminnen är. Gerds och farmors röding i ugn med smör och nypära är, liksom, det bara ÄR det bästa och godaste man kan äta
Krossa enbär, vitpeppar och svartpeppar. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt grädde, mjölk, gin och vatten (vätskan tillsätts efter behag) tillsätt soja efter behag samt samt smaka av med eventuellt mera kryddor och ev mera gin
Krydda efter smak med peppar, kanel och eventuellt salt. Servera med ris eller mathavre. 4 Portioner. 280 g texturerad sojaprotein (jag använde Oumph pure chunk)
Häll på vatten, krossa enbären och lägg i, dela vitlöken i mindre bitar och lägg i, krossa den torkade svampen till mindre bitar och lägg i, tillsätt resten av ingredienserna utan crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.