Viltgryta med lingon
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av älg
  • 11 gul lök
  • 133 cl porter
  • 11/2 köttbuljongtärning
  • 11 msk soya
  • 11 purjolök
  • 12 msk mjöl
  • 11/2 dl lingon
  • 11 dl creme fraiche
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1500 g grytbitar av älg 1 gul lök 33 cl porter 1/2 köttbuljongtärning 1 msk soya 1 purjolök 2 msk mjöl 1/2 dl lingon 1 dl creme fraiche Salt PepparSkala och hacka löken.Koka upp porter i en gryta.Lägg i kött,buljongtärning och soya. Koka köttet tills det är mört 11/2-2 tim.(Tryckkokare 20-25min) Skölj purjon och skär i bitar. Rör ut mjölet i vatten. Rör i purjo,redning,lingon och creme fraiche. Låt grytan koka 3-5min. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och sallad och tunnbröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.