Viltsoppa med renskav
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 240 g renskav
  • 1 Arla® Svenskt Smör
  • 14 mjöliga potatisar
  • 11 gul lök
  • 13 dl vatten
  • 11 krm vitpeppar
  • 12 tärningar grönsaksbuljong
  • 15 dl Arla® mjölk
  • 12½ dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 11 msk japansk soja
  • 11 tsk torkad timjan
  • 18 krossade enbär
  • 13 msk vinbärsgelé
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 240 g renskav Arla® Svenskt Smör 4 mjöliga potatisar 1 gul lök 3 dl vatten 1 krm vitpeppar 2 tärningar grönsaksbuljong 5 dl Arla® mjölk 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 1 tsk torkad timjan 8 krossade enbär 3 msk vinbärsgeléGör så här Fräs köttet halvtinat i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Tillsätt renskaven, mjölken och grädden. Låt koka upp. Krydda med soja, timjan, enbär och gelé. Låt koka några minuter. Strö ev över lite färsk timjan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.