Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). 1ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs. 18 medelstora mandelpotatisar. 1Viltstek1-1,5 kg dovhjort 2 msk smör 2 dl buljong (1 tärning + vatten) 10 kryddpepparkorn 5 lagerblad 5 krossade enbär 2 dl ljus sirap. 1Sås2 msk smör 3 msk mjöl 2 dl grädde ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs 1 tsk soja 1 tsk salt 1 tsk peppar all steksky. 1Potatiskakor8 medelstora mandelpotatisar 3 dl riven västerbottenost 1 purjolök 3 dl matlagningsgrädde 300 g kantareller 1 tsk salt 1 tsk peppar 4 stansade portionsformar i metall 2 msk olivolja. Toppa med salt och peppar och häll ca 2-3 msk matlagningsgrädde över varje potatiskaka. Koka haricotsverts med 1 tsk salt i 4 minuter
Red av med lite majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Servera med hasselbackspotatis eller potatismos och med grönsaker som t ex brysselkål eller flower sprouts
Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis, morötter och krämig rosmarinsås. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme så att de får en fin stekyta
Servera zucchinibiffarna med rostade rotsaker och potatis och sås. Rosmarinsås. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Tredje maträtten lagades i förrgår och den var även morfar (min far) med och testade. Hacka löken och ha i tillsammans med rosmarin, soja, buljongtärning och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.