Vinerna och maten till vårens buffé. Gravlax- och äppelröra på salladsbädd. Lättlagat och gott där allt kan vara förberett och bara läggas upp inför servering
Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk. Lägg i purén och vitlöken och fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan
Häll på vin, viltfond och soja. Väldigt enkelt och sjukt gott. ”Vin chaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Honungs- och chilirostade morötter med ricottaost. Citronsaft och zest från en citron. Mixa två nävar bladspenat med en vitlöksklyfta och lite citronsaft
Lägg i avrunnen skaldjursmixoch vatten. Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong och vin. 0,5 dl vitt vin, chilenskt. 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g. 300 g torskfilé 2 gul lök, hackad 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, à 400 g 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vitt vin, chilenskt 1 msk paprikapulver 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g 5 dl vatten salt, efter smak persilja, finhackad
Fast innan vi somnar i soffan ikväll, blir det först en god middag och lite rött i glasen. Denna gången var det Affe som stod för inköpen och båda vinerna var goda, ja faktiskt riktigt goda, så han får helt klart köpa vin till oss fler gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.