Dessa vinbärsrutor är otroligt smidiga att göra, smeten slängs ihop på bara några minuter och resultatet med den mjuka kakan, de syrliga bären och det knäckiga täcket på toppen blir bara så gott
Så helt plötsligt föll lusten bara på. Fast det är varmt och solen skiner så fick jag ändå lusten att. hålla mig inne en stund i mitt sommarkök och syssla med det som jag tycker är bland
Smuldeg200 g smör 210 g rörsocker [2,5 dl] 240 g vetemjöl [4 dl] 150 g mandelmjöl [3 dl] 5 g bakpulver [1 tsk] 55 g ägg [1 st] 5 g kardemumma, grovmalen [1 tsk]
från Ulriksdals trädgårdscafé. En kaka utan krusiduller, passar utmärkt i söndagssolen. Receptet hittade jag i senaste numret av "Baka" - en väldigt härlig tidning för en baknörd som mig
Vinbärsrutor med kolatopping. . Den här typen av kaka är något av en ny favorit hos mig. En mjuk och pajliknande kaka med bärfyllning, denna gång av vinbär
Jag har verkligen inte gjort många knop i köket den senaste tiden. Våren har varit alldeles för underbar (stora delar av den i alla fall) för att ställa sig inne och köksstöka
Efter en hel del funderingar kring hur mycket en liten passionsfrukt rimligen kan få kosta och överväganden om hur jag skulle kunna få till något annat med lite syra i så landade hela projektet i dom här supergoda vinbärsrutorna med maräng
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggulorna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och vatten
Rör ihop socker och de 4 äggen. Tillsätt smält smör, mjöl och vaniljsocker. Rör ihop (vispa ej). Häll smeten i en smord långpanna, strö över röda vinbär och flagadmandel ovanpå
Vinbärsrutor med kardemumma och kanel. av Kyrkkaffe-Anna den 11 juni, 2013. Kyrkkaffe. Idag får det bli ett recept utan bild — för kakan gick åt medan mitt kamerabatteri var tomt i söndags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.