Sommar, sol och sena kvällar fyllda med grilldoft i luften. et kan man dessutom ta tillfället i akt att avsluta middagen med en simpel, grillad dessert
Fortsätter spåret med enkla desserter, häromdagen blev det rårörda blåbär och idag så får det bli ett varmt tillbehör så man blir lite varmare i det här höstrusket
Serveras varm med en ljuvlig vaniljglass till. Lägg persikorna i en ugnsfast form. Knåda ihop gryn, socker, mjöl och margarin och lägg det som ett täcke över frukten
Stäng av värmen, skumma eventuellt av sylten med en sked och häll sedan på en ren och torr burk. Denna röd vinbärssylt är hur enkel som helst att göra – jag använder bara bär och syltsocker
Nu när det är säsong för persikor tycker jag verkligen att man ska passa på att baka med den. Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp)
Varva de vinmarinerade persikorna med bären i en salladsskål eller i coupeglas. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.