Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka. Jag är ledig denna veckan och det finnslite mer tid att sitta och tittaigenom alla kokböcker som jag har
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Jag gillarverkligen mat som sköter sig själv i ugnen och detta recept är ett utmärkt exempel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimalaarbetsinsatser
Lägg karren i en ugnsäker form/gryta med några klickar smör. Salta, peppra och strö över ingefäran. Snitta karren och tryck ner några av katrinplommonen
Fräs löken lite och slå på vin,grädde,kalvfond,salvia och lägg i köttet. Vardagsmat, snabbmat=)fläskkarré, iskivor2 dl grädde1 gul lök,finhackad2 dl vittvin1 msk kalvfond1 dl hackad salviasalt,pepparBryn köttet,salta peppra, ta upp det och lägg åt sidan en stund. Låt småputtra under lock i 30 min. 2 dl vittvin. 1 dl hackad salvia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.