Det är härliga tider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär. Jordgubbarna har varit mogna i flera veckor och för mig är just jordgubbar det svenskaste man kan tänka sig bland frukt och bär
Pelargonerna får bidra med lite extra vårkänslor. Spenaten börjar växa till sig i mina odlingslådor och jag nallar av de späda bladen för att göra en härlig sallad med rostade frön
Sätt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggvispet
En med kardemumma som jag bloggade om senast men även en med mina egna vinterförvarade äpplen, kanel och kardemumma samt citron/vallmo med en hint av Earl Grey
Pelargonerna får bidra med lite extra vårkänslor. Spenaten börjar växa till sig i mina odlingslådor och jag nallar av de späda bladen för att göra en härlig sallad med rostade frön
Rosafärgat socker100 g strösocker några droppar röd hushålls-/pastafärg. 1Spritsdeg180 g smör, rumstempererat 60 g florsocker 120 g vetemjöl 37 g potatismjöl 1 tsk vatten 4 blad pelargon Doktor Westerlund några droppar rosa hushålls-/pastafärg
Nu står syrenerna i full blom. Jag har för mig att de blommade först vid skolavslutningen när jag var liten, men det var ju många år sedan och min minnesbild är inte helt klar
Varva bladen med sockret och låt stå i 2 veckor. Avlägsna bladen och sockret är klart att användas. En snabbvariant är att hacka 1-2 blad, blanda dem med 1 dl strösocker i en burk och skaka burken kraftigt under någon minut
För några veckor sedan ville Love baka något gott, han är ju värsta fikatoken så att välja ut någon god kaka var svårt, till sist föll valet på denna pelargonkaka som är smaksatt med hackade blad från doftpelargoner "Dr Westerlund" och blad från andra pelargoner som vi hade hemma
Vart är värmen, fick plocka in mina fina pelargoner i natt för i morse var det tydligen -2 grader. Men dagen har varit fin och ganska solig här i Örebro, tack för det i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.