Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port Klassisk Bål 60 cl cider (alkoholfri - päron, fläder eller äpple) 1 l Sprite , 7-up eller fruktsoda 30 cl Vodka Blåbär och hallon (frysta) Myntablad (färska) Tropisk Bål 6 st Apelsiner 1 1/2 l Fruktsoda , 7-up eller Sprite 3 dl konc saft med tropisk smak 20 cl vodka (kan uteslutas) 300 g jordgubbar (frysta) Hallonbål 1 1/2 l Sprite , fruktsoda eller 7-up 3 dl konc hallonsaft 20 cl Vodka 200 g Hallon (Frysta)
Kan förberedas innan. Skär limefrukterna i klyftor, gärna åtta klyftor per frukt. Lägg en garneringsklyfta per glas åt sidan och mortla resten av limeklyftorna tillsammans med alla myntabladen från krukväxten
Grunda bålskålen med vodka, citron och jordgubbar. *Extrapoäng får det här bålet om man kommer över den kinesiska frukten litschee – den smakar nämligen lite som fläder och ger en kul exotisk effekt
Blanda alla drycker i en tillbringare och kyl. Blanda i citron, is och ev ananasbitar. Servera. 7,5 dl halvtorrt eller torrt vitt vin (med eller utan alkohol)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.