Ingredienser Portioner: 4 Bönsoppa 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 förp kokta vita bönor (à 380 g) 1 msk smör 1 tsk torkad timjan 1 grönsaksbuljongtärning 5 dl vatten 1 dl vispgrädde 1/2 msk vitvinsvinäger salt och vitpeppar Frö- och fetatopping 100 g fetaost 1/2 msk finrivet citronskal 2 msk rostade solrosfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5:- Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Jag fick testa vitaoch bruna bönor och jag har testat att använda det i en hel del olika recept. Första receptet bli en krämig bönsoppamed härlig syra från citron och toppat med lite persilja och rödlök
Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Garnera med resterande hallon. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Vit chokladkladdkaka med hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vit kladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Vispa ihop florsocker, äggvitaoch ättika. Vit chokladmousse. Ta fram glasen med moussen. Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta medvit chokladmousse
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vit choklad och saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Med psykologitenta imorgon, julgodiskurs på måndag och en hel hög med jul- och decemberrelaterade aktiviteter känns det som om jag hade behövt ha några fler timmar på dygnet för att hinna sova lite mer… Men det ligger något i det där citatet jag såg i en almanacka för ett tag sedan
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.