Vit chokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. 150 gram vit choklad. 150 gram vit choklad. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. 100 g vit choklad. 2 äggvitor. Vit chokladmousse 1 gelatinblad 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde 2 äggvitor 2 tsk citron, pressad 1 msk strösocker
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Mät sedan upp den vita chokladmoussen jämnt i alla glas. 150 g vit choklad, smält över vattenbad. Vit chokladmousse 150 g vit choklad, smält över vattenbad 1 ägg, uppvispat 2 dl grädde, vispad 1 dl kesella, 10 %
Chokladmousstårta med hasselnötsbotten och bär (vegan, glutenfri, utan vitt socker). Helt mirakulöst vispas det upp till tjock och fluffig maräng precis som äggvita
1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Det är en tjock, mörk och len chokladmousse gjord med traditionell teknik men jag har använt extra god kokosmjölk istället för grädde och man kan söta med en liten mängd honung, agave, björksocker eller annat valfritt alternativ istället för vitt socker
Smält vit choklad försiktigt. 150 g vit choklad. Saffransmousse dekorerad med saffranshonung och silverkulorTill nyårsmiddagen serverade vi detta år en enkel saffransmousse som vi hittat receptet till i tidningen Hus och Hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.