Desserten från midsommarafton blev en gammal uttjatad favorit, pannacotta medvit choklad. Jag toppade pannacottan med ugnsbakade jordgubbar och ett mandelkex
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Påminner inte den helvita tårtan nästan om en bröllopstårta. Fyll tårtan ordentligt med skivade jordgubbar mellan bottnarna, sedan kan man dekorera med lite vad man vill
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Vit mjuk chokladmousse toppad medjordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Ägg blandat medvit choklad. Vit chokladmousse. Marinaden är riktigt god att äta ihop med chokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
FYLLDA JORDGUBBARVIT CHOKLADFROSTING. Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. 150 gram vit choklad
Smält den vita chokladen och smöret över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Spritsa/bred på ett jämnt lager över botten och dekorera medjordgubbar, limezest, citronmeliss och jordgubbsblommor
Nu till gårdagens efterrätt som var en vitchokladpannacotta. Oftast brukar jag servera pannacottan med en hallonsås eller färska bär, för recept på hallonsåsen klicka här
Så det blev en cheesecake medjordgubbar. Den här smaskiga kakan åt vi på midsommar med vaniljsås. På midsommar måste man äta jordgubbar, det bara är så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.