Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Häll över citronsaft, dragon och vitlök. Salta fisken. Lägg i fisken. Vitfiskmed dragon, citron och vitlök (4 personer). ca 600 g färsk/tinad vitfisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 2 pressade vitlöksklyftor. ca 600 g färsk/tinad vitfisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 2 pressade vitlöksklyftor
Vänd fiskfiléerna i vetemjöl blandat med an aning salt och peppar. med ett stänk av gran-skott-sirap. Drycken är självklart en av det bästa vita till fisken
Lägg ett block medvitfisk i en ugnssäker form. Medan du väntar på att fisken ska bli klar kan du laga till tillbehören, som till exempel koka ris, potatis eller broccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.