Mörk chokladbotten medvit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Riv den vita chokladen i en bunke, värm grädden och limecezt i en kastrull så den nästan kokar
Börja därefter med den vita choklad brownien. Börja med den mörka choklad brownien. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie
Ta ut och forma dem till kulor med hjälp av en tesked. Lyxig vittryffelmed citronDet här behöver du till ca 20 tryfflar. 200 gram vit choklad. 200 gram vit choklad
Smält den vita chokladen över vattenbad. En middag behöver inte alltid avslutas med en dessert, det kan räcka gott och väl med en liten hemmagjord pralin
Fast jag tror att en ljusare choklad alternativt en vit sådan hade givit ännu godare tryfflar. Impulsköp är inte alltid dåliga för tack vare det kan vi nu njuta av julröda tryfflar med frisk smak
Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med. 1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde
Lägg müslibitarna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel. Rör ner den smälta mörka/ljusa blockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra
Vänd ner äggvitorna i smeten och rör försiktigt till en jämn smet med en sked, EJ elvisp. Garnera med riven mörk choklad, som du fixar lätt med osthyvel på kanten av en chokladkaka eller använd annars rivjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.